Sydney part 20 - Robbie Fowler

När jag någon gång i kring med Vm94 insåg att det fanns ligafotboll utanför Sveriges gränser och skulle välja ett favoritlag så valde jag att bli en riktig supporter. Tvärtom mot för vad många av mina vänner gjorde som valde att ta den enkla vägen. Att börja heja på det lag som vinner. Vilket jag (och många med mig) inte tycker är okej. Endast okej om du kommer från den regionen som laget hör hemma i.

Jag valde Liverpool. Kanske ett dumt val. För jag valde dom just när Graeme Souness sabbade klubben. Klubben som varit så framgångsrik tidigare var nu i sänk. Det gick utförs. Så jag valde inte det lätta vägen.

Anledningen till att jag valde Liverpool var.
Jag ville inte välja som alla andra.
Jag tycker det är fegt att börja heja på dom som vinner.
Jag tyckte Liverpool spelade rolig fotboll och framförallt! Dom hade Steve McManaman och Robbie Fowler!

Spelare som jag fram tills i helgen aldrig fått se "live". Bara på tv.

Fast det var nära en gång.
Den 14 januari 2006 så var jag i Liverpool för att se matchen mot Tottenham.
Under uppvärmningen så rapporterade speakern då och då resultatet från manchesterderbyt mellan united och city. En match som city vann med 3-1.
Speakern hade rapporterat att det stod 2-1 till city. En stund senare började han prata. Han lät lite dyster först. Sa att det hade blivit ett mål till i manchesterderbyt. Alla trodde det var kvitterat. Men sen höjde han rösten och sa 3-1 till city "and the scorer is none less than mr robbie fowler". Varpå hela arenan (anfield alltså) började jubla.
En vecka senare hade Rafa Benitez köpt tillbaka Fowler till hans hem. Tänk om vi (jag, Lukas och Krister) varit där en vecka senare. Då hade vi fått se Fowler!

Idag spelar Fowler i Perth Glory. Han är vad man kan säga avdankad. Lever livet glada dagar i ett land med "lite" bättre klimat än England.
Och igår så var han i Sydney för att spela. Jag var på plats för att se en gammal hjälte!
Hur gick det då?

Ja, han var ett missförstått geni i ett lag som förlorade med 5-0.
Central Coast Mariners var ett bättre lag. Inget snack. Det visar siffrorna också, även om det rann iväg på slutet.
Fowler fick väldigt lite bollar att jobba med. Och det syntes även att han tänker fotboll lite bättre än sina lagkamrater. Tog bra löpningar men bollen kom inte, och då han gick ner och mötte så levererade han alltid bra bollar vidare.
Men samtidigt så syntes det ju att han inte är den spelare han en gång var. Men ändå kul att ha sett en levande legend på planen!

Sen kan man säga att arenan var fin, men det var inte så mycket publik så dom borde spela på mindre ställen.
Rugby och aussiefotboll är dom stora sporterna i det här landet. Tillsammans med Cricket.
Sen hade det kanske varit mer folk om Sydney hade spelat. För Central coast mariners spelar i vanliga fall på en annan arena tror jag. Men hade flyttat denna match till stan för att det var mot Fowler & co.


Sydney part 19 - Evil mastermind!

Mohahahahahahahaha! MOHAHAHAHAHA!!! HAHA! YOU GOING DOWN! Eller ja det kanske du inte alls gör. Fast om du vill får du gärna göra det. För det innebär ju att du åker down under och hälsar på mig!
Men nu till min onda plan!

För ett tag sedan så fick jag en uppgift gällandes att svenska 5 kronor är av samma storlek och vikt som australiensiska 20 centare.
Vilket skulle innebära att man kan använda dom i automater hemma.

Personen som levererade uppgiften har testat detta hemma och det har jag fler källor som sagt sig göra.
T.ex billig parkering.

Men jag ville ändå se det med egna ögon. Så jag fixade hit en 5 krona och voila. Det stämmer! Dom är samma storlek. Enda som skiljer är räfflorna runt om 20 centaren.
Men tänk dig om det funkar. Vilka möjligheter.
En australiensk dollar är i dagsläget värd ish 6.50 i svensk valuta. Så för varje 6.50 kronor man investerar så får man 25kr. Det ger en vinst på 384 procent! Där snackar vi marginal!
Och det finns ju många automater att använda detta i.
Parkering. Jack Vegas och kanske bankens myntinsättningsautomat. Fast den sista tror jag inte på.
Och tänk alla roliga leksaksgrejer man kan köpa i dom dyra tuggummiautomaterna!

Mohahahaha!

Btw, ironi!



Sydney part 18 - ZooYork

Här ska jag alltså skriva en intressant text. Fast frågan är om det behövs. Alla kommer ju ändå bara att kolla på bilderna. Anyway. Besökte i onsdags (ja igår) ett zoo som heter Featherdale Wildlife Park.
Syrran och hennes två resekompisar mellanlandade i Sydney innan dom drog vidare till Nya Zeeland idag (torsdag). Så på den enda hela dagen dom hade i Sydney så tog jag med dom till Zoot så dom som fick se lite djur.  

Fanns ju givetvis fler djur men jag har valt att bara ta med bilderna på dom roliga :)



Sydney part 17 - Syrrans fel

Har varit lite seg att blogga sista tiden! Är helt och hållet min systers fel. Hennes, Annettes och Johannas fel.
Dom kom, vi gick på zoo, dom flög vidare.

Syster och hennes två kompisar landade i tisdagskväll i Sydney. Dom ska backpackra runt här.
Fast först ska dom göra Nya Zeeland. Dit ska jag också har jag tänkt, men det blir en senare historia.

Mötte upp syrran på flygplatsen och sen stannade dom två dagar sen drog dom vidare. Kommer tillbaka i december.


Sydney part 16 - Canberra & Kangaroo

I helgen så har jag varit till Canberra. Huvudstaden i Australien. Landets tråkigaste stad enligt många. Jag tycker det var fint. Var inte där så länge iofs!
Vi skulle ha vår-gudtjänst på Svenska Ambassaden där.
Var ett fint place! Och dom ambassader som låg bredvid. Helt stört. Israels hade poliser utanför hela tiden. USAs var som en mindre by innanför dom stora grindarna.

Hur som helst. Vi åkte dit. Var på två museum, national museum of Australia, och Australia War Memorial.
War memorial var bättre!

Vi hann gå lite på stan. Jag fyndade ett par billabong-shorts för 40 dollar. Under 300kr med andra ord!

Men det grymmaste var att vi fick se kängurus! I DET VILDA!
Eller ja vilda och vilda. Dom var i det fria det var dom. Men dom var på en golfbana. Och man kunde gå nära. Hade kanske kunnat klappa på dom men ville inte utmana. Men nästa gång ska jag ta på dom. (lät suspekt).

Tyvärr så hade jag glömt kameran och Elins kamera fick slut ström så vi fick inga bilder på ambassaden. Men på kängurusarna fick vi bilder. Och på war memorial. Men det blir ett senare inlägg.



Vy över Canberra.


Mr. Kangaroo

Känguruhäng vid bunkern. Man måste ju kunna ta skydd då golfbollarna kommer.

Hej Hej!




Jag och Elin i Canberra, med paradgatan bakom oss!


Klätterapan!


Sydney part 15 - Till mamma

Den bloggläsare med gott minne minns att jag i inlägg "sydney part 4" 2.18 in i videoklippet bad om ursäkt till min mamma för att det var så ostädat. Lovade även att det skulle bli städat och att bildbevis skulle komma på detta om citat "typ en vecka". Nu har det gått typ en vecka sedan den filmen spelades in, 23 september.

Här är bilderna iaf! Idag har jag städat och bäddat rent! Önskar att jag kunde säga att det är jag som köpt sängkläderna men det är det inte. Dom fanns redan i lägenheten. Jag har inte tagit med mig nått sånt alls.

Märkt att bildtexten ligger lite konstigt. Men bildtexten hör alltså till den bild som är ovanför texten!


Först en bild på dörren. Där några serie-strippar visar att här bor jag!

Vy över rummet sett från dörren

Bakom spegelväggen finns garderoben. I hörnet står innebandyklubban i sitt fodral.

Close up på byrån.

Från innebandyklubbans position och tittar mot balkongen.

Närbild på mitt sängbord. Fint!


Sydney part 14 - Breaking the law

Tisdag idag. Det betyder innebandyträning i Balgowlah. I början så åkte jag och Janne en ,finsk kille, men Johan. Men Johan har tröttnat på att ta den långa omvägen genom stan så vi ska åka buss nu är tanken. Fast idag hade Janne pratat med Jakko, en annan finsk kille, så vi skulle få åka med han.

På träningen var det sjukt många spelare borta idag. Tur att jag hade dragit med mig Simon annars hade vi varit för få spelare.

Efter träningen skulle Simon ha skjuts hem till Milsons Point. Det visade sig att det var klurigt att hitta dit.
Började med att vi inte ens tog oss ut ur Balgowlah. Trafiken stod bara still. Brukar aldrig vara kö vid 21-22 tiden på kvällen. Hade hänt nått. För vi kom ingenvart, Slutade med att några taxichaffisar i filen bredvid oss klev ut ur bilen och lyfte undan några trafikkoner som blockade en avfart där det var nå arbete (dom hade gått hem för dagen så arbetade inte just då, men konerna stod kvar). Sen smet alla in på en tvärgata där in på nått bostadsområde. En bil råkade köra över en sån där stor fet trafikkon. Inte bra för bilen.

Så redan där var vi fel. Sen började vi leta oss tillbaka. Hamnade hyfsat rätt. Men upptäcker att vi står i svänga vänster filen. Vi måste rakt fram. Vi står längst fram. Bil bredvid i köra rakt fram filen. MÅNGA bilar bakom oss. Det blir grönt i svänga vänster filen enbart. Vi står still. Vi ska ju rakt fram. Efter ett tag så har vi en hel orkester med tutor bakom oss. Alla var så sjukt förbannade. För det var grönt JÄTTELÄNGE. Seriöst alltså. Onormalt länge. Sen blev det rött. Alla arga. Det blir grönt i köra rakt fram filen. Jakko gasar allt han har och kör in framför bilen som låg först där.

Sen tror jag vi gjorde en U-sväng också eller var den innan. Men tillslut så kom vi rätt. Släppte av Simon och körde upp på bron och tillbaka bara för att Jakko glömmer svänga vänster och vi får ta en omväg genom Chinatown. Så hemresan som brukar ta en kvart tog 30-40 min istället med alla äventur :)

Men hem kom vi iaf!

Tack för skjutsen Jakko :)

Bläääää

Fick en utmärkelse av Lars Brännström 
Gillar egentligen inte sånna här grejer då man ska göra saker. Typ som maillistor osv brev etc etc. Men ok. 
Tänker göra denna men ingen mer!




Med denna award ska man berätta 3 saker som ligger en varmt om hjärtat & visa en favoritbild. 

Tre saker. Random order!
#Liverpool
#Piteå
#Innebandy

Sen självklart finns ju familj och sånt men tänkte jag skulle svara lite "inte samma som alla andra" (Förlåt lars ;) )

Och så några bilder!

Tar två roliga bilder som Adam skickat till mig nyligen! Humor!



Sydney part 13 - På besök i verkligheten

Dom som känt mig under en längre tid har säkert vid något tillfället hört mig klaga över att allt i vårat samhälle är tillverkat för dvärgar. Bilar som är trånga att sitta i. Lite plats i flygplan och hyllor och speglar som sitter alldeles för lågt monterade. Well! Vårat kylskåp här i Sydney är även det gjort för dvärgar. Helt sjukt litet och ingen frys heller. Eller ja ett minimalt frysfack som gör att saker blir lite kallare men inte riktigt frusna. Det suger! Man borde tillverka saker efter normalstora personer. Som t.ex. mig. 192 lång!

Skulle köpa jacka här för ett tag sedan. Var på marknaden i chinatown. Det var lite roligt. Dom fick ju ta fram dom största storlekarna. XXL osv. Och ändå så var armarna för korta.

"you got monkeyarms" som en säljare uttryckte det!.

Hur som helst. Åter till storyn. Eller först en sak till. Med dvärgar menar jag människor som är mellan 160-180 och verkar tro att dom har fått en gåva att allt ska vara enligt deras mått och sedan strävar efter det.
Riktiga dvärgar eller kortväxta personer har säkert samma problem som mig fast tvärtom. Det suger att vara i utkanten av skalan så att säga.

Men åter till kylskåpet.
Väldigt litet och dåligt. Så efter att ha spenderat gårdagen med att sitta på gumtree.com.au vilket är motsvarigheten till blocket.se (alla denna reklam borde ge mig pengar) så hade jag hittat en snubbe i Yagoona som hade några vettiga kylskåp till salu.

Det jag tyckte verkade lite skumt var att han just hade flera kylskåp men den visade sig senare varför det var så.

Hur som helst. Vi skulle åka dit idag. 50min med tåg från centrum! Blää!
Före det så pratade vi med receptionisten i huset vårat. Finns nämligen 4 hissar i huset. Tre fina med spegel och träpanel och matta i. Där får man inte ta kylskåp. Och en gods-hiss.
Sjukt struligt att få använda den. Bara vardagar mellan 9-17 får man låna den. Och den måste bokas och egentligen ska man betala en pant på 1000 dollar. Kom igen. Det tar 10min. Ge oss nyckeln bara! Mycket pappersarbete och strul för en enkel sak. Här ligger Sverige långt före. Sunt förnuft liksom. Men men.
Receptionisten frågade var vi skulle köpa. Då vi svarade Yagoona så sa han nått i stil med

"oooh! thats far away, gonna be a long trainride"

Det var det! Och när vi kom fram så kändes det lite getho. Typ botkyrka. Allt var lite mindre och lite mer förort helt enkelt.
Och självklart hade jag glömt numret till han som skulle sälja kylen.
Så fick ringa Julia som fick leta upp annonsen och ge oss numret. Vi fick även adressen och lyckas hitta. Men det är stängt. Och dom har kört ner typ en garagedörr för ingången. Dvs här är det inte öppet. Ringer och frågar var han är. Han skulle vara där kl 11 då vi skulle komma. Han säger

"just push the door and go in".

men fanns ju ingen dörr för dom hade ju kört ner "garagedörren" så. Då visar det sig att hans pappa som även var hans kompanjon som skulle vara där inte är där utan i kyrkan eller nå. Giltig frånvara dock!

Så han säger att vi måste vänta 30-40 min. Kul när vi åkt tåg 50min. Och dom där 30-40 blev nästan en timme.
Men tillslut så fick vi iaf kolla på kylen och det blev affär. Var dock ett rätt ryssigt ställe. Sålde massa begagnade saker och dom hade ingen som städade på firman verkade det som. Men men. Nu har vi iaf en kyl. Eller har vi?

Den är inte levererad än. Men vi betalade bara 100 dollar i pant. Skulle kosta totalt 290 dollar så dom lär ju vilja leverera och få resten. Plus att vi fick kvitto av pappan som verkade vara en ärlig människa. Så det ska nog vara lugnt!

Och när vi fått kylen som har en frys också! Då ska jag handla frysvaror i sinne! Eller iaf i world square som är den plats där närmaste Coles ligger.

Coles är typ ica.

Blev ett långt inlägg detta. Och frågan är om det hänger ihop. Känns som att början blev lite vimsig. Men jag ids inte läsa igenom det och kolla. Så förlåt för det och förlåt för eventuella stavfel. Har inte autostavning för jag använder internet explorer istället för firefox. Fråga mig inte varför. För det är dumt. Eldräven är bättre. Har inte installerat det på nydatorn bara. Ska ta och göra det!

Lite bilder från dagen!


Sydney part 12 - Solglasögon

Jag är sämst!

Varit i Australien i ca en månad. Under denna tid har jag pajat 3 par solglasögon!
Solglasögon som är rätt bra att ha i detta land!

Första paret. Pajades i handbagaget på resan hit.
Vid något tillfälle då jag hade haft upp grejer från handbagaget och hade problem att få igen väskan så använde jag våld och bara mosade allt i den och fick igen den. Glömde att jag hade ett par brillor där. Dom höll inte.

Andra paret. Första dagen i australien då jag just tagit upp det första paret och upptäckt att dom var trasiga. Tar istället upp mitt reservpar men råkar tappa dom i golvet. Ena bågen släpper.

Tredje paret. Köpte ett nytt par här i australien på market city, marknad i chinatown.
Idag så hade jag satt fast dom i tröjan, ni vet i kragen sådär. Skulle ut på stan. Först skulle jag bara sätta i disk i diskmaskinen. Böjer mig framåt, dom faller. Plasten spricker runt ena glaset så att glaset släpper.
Fail!
Skit i disken är lärdomen (stavas det så?)


Sydney part 11 - Första snön

När jag steg upp idag vid 11 tiden så hade jag fått ett sms. Det var från mamma. Det var skickat under eftermiddagen den 13 oktober, svensk tid.
Här hade det kommit fram mitt i natten då Australien är 9 timmar före Sverige. När det blir vintertid hemma så kommer det bli 10 timmar.

Hur som helst. Åter till mammas sms.
Det stod följaden

"Första snön faller nu. Blötsnö....."

Då jag läst detta sms så bestämde jag mig för att gå upp på taket av det 29 våningar höga hus som jag bor i och kolla hur vädret var här.
Det såg ut så här:


Sydney part 10 - Suit up!

Igår var det den 13 oktober! Alltså International Suit Up Day 2010!
Och trots att jag hade feber så suitade jag självklart upp! Så gjorde även Jack, Julia och Jenny!





Sydney part 9 - MVP

Första Sydneyinlägget med en "egen" rubrik och inte bara ett nummer! Stort!
Hur som helst, tar det från början.
Jag spelar innebandy. Innebandy är en liten sport i Australien. Jag fick reda på att det fanns här innan jag åkte hit. Tog med mig klubbor. Hittade ett lag. Många svenskar, tjecker, finnar och så vidare. Bara en eller två Aussies!

I helgen var det försäsongscup! Mitt lag  ordnade cupen!
Var 10 lag med! Bra jobbat!
Vi vann alla matcher i gruppen. Dom matcherna spelades lördag. Söndag så vann vi först kvarten och sedan åttondelen. Sen var jag tvungen att åka och jobba. Finalen förlorade vi.
Jag skyller givetvis på att det var för att jag inte var med! Sen så hade vi tydligen haft mer skott än dom i finalen men förlorat med 1-6 och i principt släppt in alla mål från mittplan. Dåligt försvarsspel av oss. Jag hade behövts vara där för att styra upp det.
Eller som Ricky skrev i smset då jag skrev och frågade hur det gick i finalen.
"lost 6-1, your fault!!!!"

Var trist att missa finalen!

Cupen i övrigt dock riktigt rolig!
Hade dock velat göra lite mer poäng. Blev 2 mål och 1 ass. Sen hade jag några ramträffar också.
Något som dock förvånade mig var när jag satt och läste igenom MVP-listan efter turneringen. Vilka som hade fått flest MVP-poäng. Då visar det sig att jag är den spelare i vårat lag som har flest MVP-points! Jag var alltså mest värdeful i mitt lag! Kul!
Roligt att man kan få en sådan titel genom att stå och skrika hur centern ska stå i försvarsspelet, tillrättavisa domaren, styra upp försvarsspelet och spela säkert! Annars brukar det ju bara vara forwards som vinner sånt! :)  Så det var en tröst i bedrövelsen över att ha förlorat finalen!



Platsen där vi spelade! Var sjukt stort! Fanns två hallar. Rymdes en innebandyplan plus en liten inomhusfotbollsplan i båda hallarna.


Grabbarna är fokuserade på match! Eller ja alla utom Reto som passar på att lägga av ett smile :)



Slovaken i laget



Sydney part 8

Seg dag idag. Mest gått runt och varit irriterad på allt och alla.
Kan bero på att jag var uppe till 04.30 igår. Kan även bero på att Liverpool förlorade mot blackpool igår. Kan även bero på att det alltid blåser kallt i luleå.

Helgen i korthet.
Fredags så var det utgång. Var trevligt!

Lördag så tog Andrew med oss på GourmetViking (stavning). En dansk restaurang. Så blev att käka, ta det lugnt och sitta och prata. Helt okej kväll. Fick en stoooor köttbit! Fast ingen bea och ingen god sås. Saknar bea och potatisgratäng eller riktig svensk potatissallad. Måste leta. För det är viktiga saker då det gäller grill.
För i lördags så fick jag vanlig potatis. Inte ens strips, strips funkar ju :) Det är gott!

Söndag så var det grillning hos Jack. fint ställe! Bada lite i poolen, såg film osv. Sen drog vi hem. kom till stan typ 11 på kvällen. Då satte jag mig vid datorn ett tag. Sen mötte jag upp Josef kl 01.00 för att gå på puben och se fotboll. Vi såg Liverpool - Blackpool och Chelsea - Arsenal. Och vi var båda besvikna när vi gick hem!

Idag har jag tränat! Det är bra!

RSS 2.0