Konsten att vara uppmärksam!

Är nere i Umeå nu. När jag kom till mitt tillfälliga boende så upptäckte jag att jag varit nånting så fruktansvärt klantig. Har glömt strömkabeln till min laptop! ELA! Sitter på Kristers dator nu. Funkar, men hade saker jag skulle skicka och fixa så måste få saker mailade till mig nu. Jobbigt!. Sen kommer jag inte kunna se film på bussen hem på torsdag! Jobbigt!.
Men det var inte det detta inlägg skulle handla om!.
Restart!


Konsten att vara uppmärksam. Vissa människor har sinne för de små detaljerna. T.ex så vet mammor alltid vars man lagt sina nycklar osv. Själv minns jag en anekdot när jag var på Hockey med min far, år och dar sedan det hände sist. Vi såg Piteå Hockey. Då såg jag en man nedanför läktarn som tappade ett mynt. Jag följde det med blicken och när jag såg att han inte hittade det så gick jag dit och tog det. 1kr rikare! Jag var uppmärksam.

Idag var jag inte uppmärksam. Hade tagit mig ner till Vasaplan, gör praktik i umeå, då jag skulle göra några ärenden i stan. Nu var det dock dags att åka tillbaka. 10min kvar innan bussen skulle gå. Segt! Tillslut ser jag den komma! Linje 6! Blir nöjd! Hoppar på! Efter att ha åkt ett tag så börjar det kännas fel. Åker förbi Teg. Vad jag vill minnas så ligger Teg åt fel håll. Tittar på displayen i bussen. Linje 6 Röbäck står det! Jag har tagit fel buss! Jag skulle ta linje 6 mot Östra Ersboda. Nu åker jag åt helt fel håll! Vid sådan krissituationer brukar gratissms vara räddningen. Så även denna gång. Trodde jag. 2min efter jag upptäckt mitt fatala misstag så har strömmen tagit slut på telefonen. Bara bita i det sura äpplet och åka till ändstationen, vänta några minuter och sedan åka tillbaka åt rätt håll! Kom hem betydligt mycket senare än vad som var tänkt!

Under bussresan kom jag dock på en sak. Att här i Umeå behöver man bara ha en Icabutik för att kalla det Centrum. T.ex. så finns det något som heter Röbäcks Centrum. Det var en Icabutik och en pizzeria. I Hortlax heter det bara Ica Lundmans. Kanske ska snacka med dem att sätta upp lite Hortlax Centrum skyltar runt butiken som de gör här nere i Umeå.

Nu ska jag steka blodpudding. Hungrig i sinne!
Ber om ursäkt för stavfel osv. Orkar inte läsa igenom denna texten och har skrivit med tempo.

RSS 2.0