Sydney part 7

Tänkte jag skulle fortsätta bloggen på temat bilar. Men denna gång om blåljusbilar! Finns många av dom! Polisbilar, brandbilar, ambulanser, ordningsbilar och the salvation army!

Ordningsbilarna som egentligen heter nå annat är polisbilar men vars syfte endast är att hålla ordning på folk. Finns ute om helgerna. Så dom åker runt och förebygger bråk kan jag tänka mig. Eller nått!

Roligaste blåljusbilen är dock frälsningsarmens!
Förra helgen då jag gick till Josef på kvällen så ser jag en vit typ folkabuss vid en korsning. På taket en gul saftblandare och i framsätet sitter tre gamla gubbar. Och på sidan står det "The Salvation Army". Och saftblandaren är på. Sen svängde dom av och åkte mot Kings Cross.

Men vanligast är trots allt dom vanliga polisbilarna som nedan. Och ambulanser och sen brandbilar. Och faktum är att man hör sirener VARJE kväll då man ska sova. Men tydligen så har dom nått garage i närheten av vårat hus som dom rycker ut ifrån. Annars hade man ju kunnat undra vad det är för område jag bor i egentligen. Men måste dock säga att för att vara en så stor stad så känns det väldigt tryggt ute på gatorna där vi bor.
När jag gick till Josef gick jag en konstig väg som var lite läskig men finns tydligen en bättre väg att gå sa han. Så det verkar soft! :) Sen är det nog jag som skrämmer folk mer än vad dom skrämmer mig. För när jag går själv och ska någonstans så går jag rätt fort. Tar ut stegen med mina långa ben. Vilket får till följd att jag går ikapp folk och förbi och när folk märker att man tar in på dom och att det är någon som är lång och ståtlig så blir dom nervösa! :)




Sydney part 6

Var en rugby festival i helgen och av en slump så hittade jag denna bil! :)


Sydney part 5

I helgen har jag och Elin åkt på city sightseeing här i Sydney. En sån där turistbuss utan tak.
Var väldigt blåsigt och som följd av detta så har jag idag blivit förkyld och börjat känna i halsen lite. Inge bra!
Här är några bilder som togs under resan. Kan tillägga att på bilderna över stranden (dåliga bilder jag vet) så ser man lite folk i vattnet. Alla har våtdräckt eller torrdräckt för det är inte varmt nog i vattnet annars. Men snart blir det varmt nog ;)


Sydney part 4

Mitt boende!


Sydney part 3

Kort uppdatering angående innebandyn igår.

SVINKUL!

Lite ryssland över hallen, parkettgolv och inte fullsize men det funkar. 4mot4 och målvakt.
Blandning mellan seriös träning och gubb-bandy kan man säga. Bra tempo ändå. Sämre taktiskt, mycket sämre taktiskt. Får styra upp det. Men riktigt roligt :)


Sydney part 2

Nu är det en vecka sedan jag kom hit till Sydney!

Nu har jag lärt mig dygnsrytmnen lite bättre. Dock kan jag inte sova länge på mornarna ännu. Kanske är sängen för mjuk. Iaf för kall. Men vädret börjar bli bättre!

Ikväll ska jag lira innebandy med mitt nya lag! Northern Beaches Floorball Club
http://www.northernbeachesfloorball.com.au
Ska bli sjukt kul! Spännande att se vilken klass det hela håller! Hoppas på att bli trött iaf!

Några andra observationer jag gjort under veckan är att det i australien är lagligt med prostitution och att man enligt lag får slå barn (fast inte i ansiktet). Bra land det här ;) haha. Skämt å sido men på vissa områden är dom väldigt efter. Internet är också ett sådan område. Sitter på ett adsl som är superslött och dör titt som tätt.

Däremot så är det mycket bättre stämning här än i Sverige då det gäller att se idrott på pubar. Jag menar inte hade jag ridigt runt på någon annans axlar efter Stevie Gs två-två mål hemma i sverige. Speciellt med tanke att jag inte träffat personen innan och inte ens pratat med personen förutom då vi jublat ikapp! :) Grymt. Och överaskande mycket tjejer som var och såg matchen. Trots att den var 22.30 (matchstart) australiensk tid. kul! Så är det inte hemma!

Dom gillar cash här. Om cash är king hemma i sverige så är cash huvvat all-mighty här nere. Nog går det att betala med kort, det är inte det. Men dom gillar att betala med cash. Hemma har jag aldrig cash.

 

http://farm1.static.flickr.com/118/317073169_5170a5632d_m.jpg

Skicka gärna ett mail, eller kommentera här på bloggen eller skriv nått på facebook. Jag gillar att folk hör av sig. Så jag inte behöver känna mig så ensam här nere ;)
Mitt mobilnr är +61449238947

Igår så ringde två förtvivlade tjejer till kyrkan här. Dom hade strul med sitt boende och kände sig utelämnade och vilsna. Men det löste sig rätt okej. Och så fick dom komma förbi och hänga lite här på kyrkan och ha det lite som hemma. Ibland är det bra att SKUT finns! Jag har själv blivit hjälpt av dom en gång!

På grund av det (oerhört) sega internetet så blir det inga bilder denna gång. Sen har jag inte fotat så mycket än. Det kommer! Jag lovar!

Nu ska jag göra nått annat!  Peace out!


Sydney part 1

DET ÄR KALLT!

När man åker till Sydney så tänker man (iaf jag) att man ska åka till värmen! FEL! Det är kallt!
Inatt sov jag i sockar, mjukisdress med t-shirt under den långärmade och mössa på det.
Första natten jag inte frös!

Husen är inte svensk standard om jag säger så! Stenhus utan värme. Kan iofs bero på att snart blir det sommar här och då blir det varmt :) Riktigt varmt

Bor på Liverpoolstreet. Våning 16 av 29. På taket finns pool och ett litet gym. Lägenheten är sådär måste jag faktiskt säga. Luktar lite konstigt i den och minimalt kylskåp med frysfack (vi kanske ska få en ny,hoppas).
Men läget är riktigt bra. Gångavstånd till operahuset, centrum, chinatown osv osv. Precis vid hydepark.

Första dagen hade jag ångest i sinne. Trött och allt verkade bara dåligt vad det gäller kvaliten på grejer och vi hade en barngrupp som levde om.

Men sen haft lite café och träffat lite människor. Ska se fotboll med en i helgen! Blir kul! Så det börjar så sakta rulla igång. Fast är inte som hemma. Inte på långa vägar. Men äventyret är igång iaf!


Jag framför Operahuset. En klassisk bild men what the heck!




Min kollega Elin framför samma hus



Johan "Trummis" Norlund, jag förstår om du är förfärad över denna uppenbara rip-off!




I Australien vill man bli som Usa. Dvs feta. Därför har man lite större burkar på läsken
 

RSS 2.0