Jag instämmer!


Sten? Sax? Kung!

När man pratar om andra kulturer så verkar det som att vi ofta tänker att de är nog mycket annorlundare än oss. I mångt och mycket är det säkert så också. Men när man träffar ungdomar från andra ställen så brukar det oftast vara så att man märker hur lika man egentligen är. Det är bara ens kultur och arv som skiljer. Men man är på samma sätt, reagerar på samma sätt och tycker om samma saker. Oftast.

En upptäkt som jag funnit är att ofta har man lekt liknande lekar. Ta leken Sten, Sax, Påse. Den finns över hela världen. Det är fantastiskt. En sådan skitlek. Att barn och ungdomar över hela världen lek den. Men var kommer den ifrån? Är det flera som kommit på den? Det är ju en sådan gammal lek. Okej om man idag kommer på någon lek. Då kan man distribuera den över internet osv. Men stex sax påse är ju en sådan gammal lek så den måste ha spridits på annat sätt.

Tänkt att vara den som kommit på denna fantastiska lek. Då är man KUNG!

Saker att göra en fredagkväll....

Om man inte har nått att göra så tycker jag man ska göra som jag och Pelle gjorde igår. Vi åkte till Luleå och hälsade på en kompis till mig som jag inte träffat på väldans länge.

Hemligheten med att lyckas med detta är att bjuda in sig själv.
Jag formulerade igår ett sms som löd ungefär. Hej. Vi har inget att göra så vi tänkte komma åka till Luleå. Så vi kommer och fikar hos dig sen. Vad säger du om det?

Sen var det klart och betalt. Mycket trevlig kväll.
Dock synd att vi ej hann förbi Rosen också. Men det ska bli ett besök där någon gång också :)

Idag känner jag mig ohatisk så idag vill jag uppmana eder alla att titta någon djupt i ögonen och säga att ni gillar den.
Det är ju som snällt.

TIllsist tänkte jag på det här med den globala uppvärmningen. Tänk om det skulle spridas en feber-epidemi över hela världen. Skulle allting bli varmare då? Enligt Newtons lag borde det ju bli så. För då värmer ju alla människor 1-2 grader extra. Hmm. Tål att funderas på.

OVer and out!

Mugg? Kopp? Skål?

Har ni tänkt på det här med äggkoppar.
Varför heter det egentligen så? Att det heter ägg i början det förstår säkert alla och för er som inte förstår det så ska jag förklara. Kopplingen är mellan ändamålet och namnet. Man använder den för att ha ägg i när man äter kokta ägg.

Men kopp?
Googlar man på ordet kopp på google (haha kul att googla på google) så får man fram massa bilder på koppar. Det som är gemensamt är att alla har ett så kallat öra. Det vill säga en sådan ögla på sidan av koppen för att hålla den i.
Söker man på ordet mugg är det nästan likadant. Där finns det någon bild där det bara är en mugg utan öra.

Så kanske ska det heta äggmugg?

Fast jag tycker mest det ser ut som en skål. Så äggskål är nog rätt?
image44

Har du kvar din barnatro

I tisdags såg jag programmet Psalmtoppen. En repris av helgens sändning och förmodligen ett av de sämsta TV-programmen SVT någonsin producerat. Förlåt till alla som är med, det är inte ni som är dåliga. Inte köra iaf. Men alltså. Det är riktigt dålig TV. RIKTIGT DÅLIGT!
Och Elin "Grynet" Ek gör ingen storartad insats som programledare heller.

Var dock in på deras hemsida nu för att kolla vilka låtar man kunde rösta om inför helgens program. Röstningen var redan nu stängd. Taskigt!

Fanns låtar som Har du kvar in barnatro.
Men fanns även en som heter Närmare Gud till dig! Det är jätteroligt. Jag får bara minnesbilder då Alexandra Unger sjunger den men stor inlevelse :) Synd att jag inte kunde rösta upp den. Kommer dock inte se programmet. För det suger. En lördagkväll är värd ett bättre öde.

/P

Låt oss hata

Vi går igenom livet med uppmaningen att man ska inte hata. Och att hata är ett kraftfullt uttryck.
Men wtf! LÅT OSS HATA! Det finns ju så många bra anledningar att hata.

Som att hata John-Arne "jag har ingen aning vad jag gör i eget straffområde" Riise!
VAD GÖR DU JOHN-ARNE! Du skickade oss ur Champions League! DITT CP!! Aaaachhh!! ANVÄND HÖGERFOTEN FFS!

Drogba! Han måste man hata. Han är hatvänlig. Hatar han djupt! Vilket CP! Nästintill så att det är skottpengar på han!

Lök. Jag hatar lök! Det smakar skit!

Man United - konstant denna nagel i ögat! Hoppas Old Trafford brinner ner till grunden. Då ska jag gladeligen åka dit och pissa på resterna.

Folk som kör sakta! Ni är trafikens Drogba! GE ER! Man ska köra MINST det som är tillåtet. Gärna lite fortare!

Jag hatar Tom Hicks! Han är ju ett generalmongo! Sälj FFS! Sluta vara en snålgirigburk som bara förstör. Inse att ingen vill ha dig!

AAAAAAAAAAAAA!! HATA HATA HATA!! Det finns så många bra anledningar att hata!

Dock har mitt favorithatobjekt Dirk Kuyt vara väldigt duktig på slutet. Så bra att jag nog måste sluta hata honom.
Men han är ersatt av Riise.

Så ni vill jag bara uppmana er att gå ut och hata världen! Säg till någon imorn att ni hatar denna person!

Jag hatar att det blev 1-1 mellan Liverpool och Chelsea! Vi hade ju en bra chans inför returen. En chans som i 94:e minuten blev tagen ifrån oss. Av en av våra egna. Det var inte ens ett läge. Men John-Arne skulle slängnicka i bästa Martin Dahlin-anda.

ELA!!


RSS 2.0