UT!

Var och jobbade på havsbadet idag. Vad som började som en lugn och seg dag skulle mot slutet visa sig innehålla mycket action, adrenalin och polissamtal.

Kom några grabbgäng och badade.Faktum är att man kan se redan när folk betalar in sig om det här är folk som vi kommer få det jobbigt med eller om det är skötsamma människor. Skulle vara kul att bli motbevisad i positiv bemärkelse. Alltså att någon inte är jobbig fast de ser ut att vara det. Men gång efter gång bevisas det.

Hur som helst. Jag och Emma(Sandström) satt och badvaktade. Vi fick vissla då och då. Ett gäng grabbar stod upp i vattenfattet och åkte. Vilket är det dummaste du kan göra på hela badet. Absolut störst skaderisk.
Jag sa till att om de gör det igen åker det ut och att det var före deras egen säkerhet. Några fick vi säga till för att de åkte många i spacebowl osv osv.

Senare på dagen satt jag och Jimmy i badvaktarbåset i badet. Plötsligt så känner jag hur jag blir blöt. Bakom oss är det några som skvätter vatten på oss. Det var ingen slump. Kom alldeles för mycket vatten för att vara det, mest på mig. Jag tänder ju direkt. Ungefär som då jag dömer fotboll och någon säger nått dumt till mig som person, då är det klart å betalt! Vänder mig genast och tittar ner. Ingen där, de har gömt sig under bron bredvid. Jimmy hoppar ner på andra sidan bron och tittar in under den. Jag kunde ej se under den. Då ser han två killar som dyker iväg åt mitt håll. De försöker simma länge under vattnet för att undgå att synas. Då de kommer upp så blåser jag lungorna av mig i pipan och skriker åt dem att det är färdigbadat. De tar sig upp och jag eskorterar dem till omklädningsrummet. Sen gick jag och pratade med Jimmy. Efter ett tag gick jag tillbaka till omklädningsrummet för att kolla. Jag och Jimmy hade stått precis utanför så det hade inte kunnat smita in iaf. I omklädningsrummet finner jag dem ej. Går till badkassan och frågar om två killar kommit ut. Svaret var nej. De är alltså kvar i omklädningsrummet. Går tillbaka. Hörs två röster från ena toan. Där var det. Det hela är dock lite konstigt. Jag trodde att det bara var tjejer som gick två och två på toan. Går ut i badet igen.
Står en bit bort från omklädningsrummet. Ser plötsligt hur de kommer ut, men då de ser mig så vänder de illa kvickt. Jag går dit och börjar prata med dem. En av dem är markant uppkäftig och håller på. "Vadå? Vi var inte ut igen" osv. Drygar sig och spelar dum. Eller så var han kanske så dum, fast det är svårt att tro. TIllslut blir jag less igen. Går ut i badet. Samma procedur utspelar sig en gång till. Jag säger åt Jimmy att vakta. Jag ska leta en vakt.

Innan jag hann leta en vakt så kommer några av grabbarna från det gäng jag sa att de inte fick åka ståendes i vattenfallet gåendes. De bär en kamrat mellan sig. Det ser ut som om han gjort illa foten, för han släpar den efter sig. Det visar sig att han åkt ståendes och fallit baklänges och slagit huvudet. Har fått ett sår som måste sys. Även fått en blödning som tycker på och han var för stunden förlamad på ena sidan av kroppen och kunde inte prata. Vi ringer efter en ambulans som kommer och hämtar honom.

Åter till utkastningen.
Det fanns ingen vakt på stället. Vad skulle jag ta mig till? Jag ringer polisen tänkte jag. Tanken var att fråga dem lite vad jag fick göra osv. Om jag kanske kunde få ta brandslangen och spruta ner dem. Hur som helst. Jag ringer, efter ett kort samtal så har de skickat en bil. YES! Great succes! Bättre än vad jag hoppats på.
Inne i badet så har killarna gått ut ur omklädningsrummet och står och tjafsar med Jimmy samtidigt som ambulanspersonalen (Tomas och Nina) bär ner killen. Jag går fram och viskar till Jimmy  att polisen är på väg. Jag var fetnöjd.
Efter ett tag fick grabbarna in omklädningsrummet igen. Jag orkade inte vakta längre. Väntade bara på polisen. Tiden kändes som en evighet men äntligen så kom dom. Följde polisen till omklädningsrummet, grabbarna var inte där. Jag gick ut i badet och fann den ena, fick han att följa med till omklädningsrummet. Polisen tog ett snack med han. Han var dock den mindre uppkäftige. Gick ut och letade igen (hade tänkt skriva, gick ut på jakt igen). Hittade den andra. Fick han att följa med, han sölade givetvis och skulle gå åt andra håll och då jag lede honom rätt så kom det klassiska "rör mig inte". Att en lätt han på axeln kan göra så ont?.

Han kom in i omklädningsrummet och polisen började diskutera med han. Det konstiga var att han betedde sig precis lika uppkäftigt nu (var berusad iofs, och minderårig, 17) men när poppo kommer brukar man acceptera att det är kört. Det gjorde hans kompis. Som även sa det åt han. "Det ger inge, vi far nu". Men han tjafsade på. Polisen sa upprepade tillfällen att han hade grova attitydsproblem men han bara gick på. Tillslut sa den ena polisen att om han inte snabbt som den gör sig klar och lämnar så slänger han ut han naken. Killen svarade nått och sen tog polisen han och slängde han i väggen. Sen ut genom omklädningsrummets dörrar. Killen kämpade emot, de råkade riva ner två tavlor på väggen. Glaset yrde. Polisen fick ett bra grepp och tog iväg han. Slet av han nyckeln till skåpet. En kompis fick ta nyckeln och fixa hans grejer. Killen togs ut till bilen och sedan åkte polisen iväg med han. Den ena kom in en snabbis innan och jag tackade för att de kommit och löst situationen.

Hoppas killen lärde sig nått. Blir så less på alla med sådan uppkäftig attityd och som vägrar följa reglerna. Han blev ägd och han förtjänade det.

Sen fick jag och Jimmy sopa glas.


BloggMogg

Har varit gode seg på att blogga sista tiden.
Jag är slö!

Funderar att skriva ett icke narrativt inlägg(fint ord) och istället punkta upp vad som hänt sen sist. Fast det blir kanske stelt och tråkigt.

Har hittat en telefon jag är sugen på!
http://www.prylinfo.se/2007/11/sony-ericsson-w380i-mobiltelefon.html

Fast den finns inte inne någonstans! ELA!

Nä nu ska jag sova. Skola imorn!

Tjing!

Förbannade CPn!

Storstugan på Storstrand är borta. Brunnit upp. Var där nyss, bara skelettet kvar som stod övertänt. Förmodligen anlagt! Fruktansvärt!
Blir arg! Mycket minnen i det huset! 150år gammal!
Alla gamla konfirmationsbilder borta!


http://www.pitea-tidningen.se/artikel.aspx?artid=89297&cat=13&pageIndex=0&arkiv=False

RSS 2.0