Kalla mig vinnare



I söndags avgjordes skidSM i Skellefteå. Du läste rätt. Skid-SM i Skellefteå.
Nu tänker du kanske, men det var ju i Piteå i januari. Du har rätt.
SM i längdskidor är nämligen uppdelat i två delar.

Del 1 avgjordes i Piteå 20-24 januari.
Den två avgjordes i helgen i Skellefteå.

Del 1 var huvuddelen. Det märks bland annat av att SVT sände live från SM i Piteå. I Skellefteå hade dom skickat dit en ensam kille från Västerbottensnytt.

Det märks även om man kollar på standarden på evenemanget. I Skellefteå var det lite roddigt. Ingen visste riktigt var man kunde stå med bilen och så vidare. Ta en till på hemsidorna för dom två delarna så förstår ni att det var proffsigare i Piteå.
http://skidsm2010.se/
http://www4.idrottonline.se/templates/Workroom.aspx?id=398433

Jag menar, Skellefteåsidan går ju knappt att hitta. Fick gå in via Skellefteå Skidklubb och klicka mig vidare. Att googla på Skid SM Skellefteå funkade inte.

Även på startlistan märktes skillnaden. På damsidan var Charlotte Kalla det enda stora namnet som startade i Skellefteå. Haag, Olsson hade strykit sig.
Visst hade vi Piteå Elit åkarna på startlinjen också. Men dom var inga medaljhopp.

Dock var det sjukt kul att vara där och jobba. I Skellefteå alltså!
Och jag fick träffa skidtjejen som alla killar i Sverige är lite kär i. Charlotte Kalla.
Väldigt trevlig och härlig person. Märktes mest då jag pratade med henne bakom kameran i funktionärsstugan ett tag efter loppet. Hon känns äkta och har min fulla respekt.

Här är en länk till inslaget jag gjorde.
http://www.tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/lulea?videoId=1.1574764

Om ni tycker att jag låter konstig då jag ställer frågorna så är det för att det inte är jag som gjorde det. Körde samarbete med TV4 Skellefteås John Bakke. Så jag filmade och han intervjuade. Sen klippte jag ihop ett inslag till Norrbotten och han ett till Västerbotten. Hade lite olika inriktningar på dom.

Kul klipp


Idag får jag inget gjort

Inte än i alla fall. Folk svarar inte i telefon. Folk vill inte ställa upp. Folk vill ställa upp men ändrar sig. Folk bor för långt bort. Osv osv.

Ringde en man på morgon från kiruna och tipsade om en nyhet. Han ville att vi skulle berätta om detta. Ringde upp honom och pratade med honom igen. Då skulle han bort men efter kl 13 så skulle han vara hemma igen och finnas tillgänglig för en intervju. Ringde en kontakt uppe i Kiruna, denna kvinna kände igen mig från tiden på 24nb vilket var roligt, och frågade om hon kunde hämta in en synk. En synk som vi säger är en intervju framför kameran. Det man ser i tv-nyhetsinslag. Att det kallas synk är för att det är ett lätt ord att säga. Och lite kommer det även från att bild och ljud är synkroniserat, i slang synk.
Hur som helst. Ulrika kunde inte göra det. Då beslutades att jag skulle göra en inspelad telefonintervju med mannen från Kiruna. Ringer upp honom kl 13. Då har han helt plötsligt ändrat sig och vill inte vara med.
Här ringer han alltså in på morgon och tipsar om en sak som han vill ta upp och själv varit med om. Sen vill han inte. Vad är det för sätt?

Så det jag gjort idag är att ringt massa samtal. Gått till ica och köpt yoghurt och godis för att dryga ut min lunch. Pratat lite mer i telefonen. Packat ner den bärbara redigeringsdatorn och skrivit ut startlistor för helgens skidSM i Skellefteå.

Amen och godnatt!

På snö och is!

Var dag är en dag med nya möjligheter!
Idag hade jag turen att få testa på att åka svävare för första gången. Aldrig testat det inna.
Förvånandsvärt bekvämt. Guppade inte eller nå. Man bara gled fram, eller om ni så vill. Svävade ;)

Skönaste känslan var i början när vi skulle ut från småbåtshamnen. För att svänga så var svävaren tvungen att typ drifta. Kändes som världens skönaste fyrhjulsställ kan man säga!





En dag i Rosvik

På jobbkalendern idag så stod ett besök i Rosvik på dagens datum. Så dit åkte jag och min kollega Linda.
Det var kallt, blåsigt, eländigt och allt kändes tungt. Ungefär som på bilderna här nere!




Som ni märker så ljuger jag bara. Det var en helt underbar dag på isen utanför Rosvik. Vi gjorde ett inslag om nått som heter "Klassdraget". Så vi besökte en skolklass som hade en heldag ute på isen med pimpling på schemat. Solen lös. Vinden låg stilla och det var riktigt härligt. Det enda tråkiga var att vi bara kunde vara där i ca en timme och sen var tvugna att åka. Hade varit riktigt nice att stanna och grilla lite korv och så. Men man kan inte få göra allt på arbetstid ;)
Här är en länk till inslaget!
http://www.tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/lulea?videoId=1.1568302
Bjuder på en till stekarbild också :)

Om jag vore homosexuell....

....så skulle jag vara kär i Neil Patrick Harris! Den mannen är fantastisk. Så sjukt kung han är!

Suttit och tittat på lite klipp med han på tuben och måste bjuda på några som en hyllning till den grymmaste skådisen just nu!

Alla av dom följande klippen är klart sevärda!






Konsten att skapa ett problem

Jag är förkyld. Vid vissa förkylningar följer även hosta. Det har jag. Igår när jag skulle sova hostade jag jättemycket. Hade därför svårt att sova. Jag hostade istället. Idag tänkte jag att jag skulle åtgärda problemet.
Jag ringde vårdcentralen. Och efter att ha skrivit massa korta meningar så följer nu här en mycket längre mening där jag nu berättar om att då jag ringde vårdcentralen så hamnade jag i kö för att få komma fram och mycket riktigt så kom jag fram efter ett tag, men då svarade en som sa att jag skulle få prata med en sköterska (Hade ringt sköterskemottagningen) och så blev jag kopplad tillbaka till samma kö som jag nyss väntat mig igenom, FRUSTRATION!

Men Norrbottens läns landstings klantighet stannar inte där. Eller ja kanske, apoteket kanske inte går under nll.

Hur som helst. Jag la på telefonen då jag inte orkade vänta i kön igen. Senare på eftermiddagen gjorde jag ett nytt försök. Kom fram. Berättade mitt problem och sa att jag ville ha hostmedicin utskrivet. Hon skulle fixa det. Hade en gång tidigare fått en hostmedicin som heter Cocillana-Etyfin. En mycket bra hostmedicin. Det är morfin i den. Funkar bra. Så man slipper hosta då man ska sova. Endast då jag behöver den. Sagt och gjort. Receptet var fixat och jag behövde bara bege mig till ett apotek på eftermiddagen och visa legitimation för att få hämta ut den.
Men då jag kommer dit så visar det sig att det recept jag har fått utskrivet är på Cocillana-Etyfin i plastflaska. Sist jag hade den här hostmedicinen så var det i plastflaska och doktorn hade vid mitt telefonsamtal bara förnyat det gamla receptet. Som man gör!
Men, och nu är det ett stort MEN! Receptet var ju för Cocillana-Etyfin i plastflaska och den säljs inte i Sverige längre. Nu säljs den bara i glasflaska. Och som en följd av detta så stod nu kvinnan på apoteket handfallen och kunde inget göra (enligt henne). Det var helt omöjligt för henne att ge mig medicinen som jag hade rätt att ha. För hon kunde bara ge mig den i plastflaska men den fanns ju bara i glasflaska och då gick det bara inte.
DIN (NU VILL JAG SVÄRA MEN VÄLJER ATT INTE GÖRA DET)-PARAGRAFRYTTARE! Hur trög får man vara. Nä det går inte. Stört! Jag menar kom igen, tänk själv istället för att låta en paragraf tänka åt dig. Hatar när folk helt sonika stänger av sin hjärna och bara följer vad som står i makten. Alla som inte tänker själv är idioter. Därför vill jag uppmuntra er att bryt en regel, tänk själv. Använd sunt förnuft!
T.ex är du helt själv ute i vildmarken och kör bil, Inte en annan bil så långt ögat når. Skit i stopplikten! Vem ska du stanna för? Tänk själv instället för att byta ut din hjärna mot en skylt.

Tillbaka till apoteket. Vid det här laget så hade ju vårdcentralen stängt. Så fick ringa akuten och prata med jourhavande läkare. Och berättade problemet. Han höll med mig och tyckte det var väldigt löjligt. Då sa jag att kvinnan på apoteket påstått att hon inte kunde gå runt systemet i datorn och byta flaska och lämna ut en i glas åt mig. Han svarade, det kan hon visst! Men kanske inget vi ska prata högt om. MEN HON KAN!
Hon hade alltså bara varit en surkärring.
Sen passade doktorn på akuten på att ge en känga till apoteken i Luleå också. För han sa att hade det varit på ett apotek i Piteå så hade dom nog löst det. Men nu såg hon att jag bodde i en annan kommun och blev väl orolig och skulle göra det helt enligt boken. Doktorn på akuten kunde i alla fall ändra mitt recept till en glasflaska och jag fick ut medicinen.

Slutsatsen är (enligt doktorn) att pitebor har mer sunt förnuft är lulebor. Ingen nyhet enligt mig.

Och slutsatsen är även att nästa gång jag ringer vårdcentralen och är i behov att receptbelagda läkemedel så ska jag inte be om ett recept på en medicin. Jag ska be om ett recept på en korrekt förpakning.
För ärligt talat. Ta en titt på bilden nedan. Det är ju en oerhört skillnad. Man kan inte ens ana att dom kan innehålla samma sak.





i Norge finns inga lejon eller tigrar


fyra bröllop och en begravning

finns det en film som heter. Jag har inte sett den filmen. Inte tänkt göra det heller. Men den har iaf fått betyget 7.1 på imdb så kan ju inte vara helt usel.

Varför tar jag då upp den filmen. Jo mitt 2010 kan mycket väl bli fyra bröllop och en begravning.
Idag (kanske igår, kollade inte posten då) så fick jag min tredje bröllopsinbjudan för sommaren 2010.
Så nu är det bara en till och så en begravning så är jag hemma :P

Alltså dags att börja fundera på upptåg till svensexorna :)

Måste ju dock hållas på en lagom nivå. Jag menar förhoppningsvis ska jag få igen en dag.

Livet som tv-reporter, måndag 15 mars 2010

Vissa dagar är jag glad över att jag valt det yrke jag valt.
Det kan vara dagar då man får hänga i katakomberna under läktarna på Coop Arena och prata med spelare och ledare i Luleå Hockey. Det kan vara då man får träffa kändisar eller vara på en skola och snacka med ungdomar.
Eller så kan det vara då man går in på macken och ser någon som gick gymnasiet samtidigt som en själv och nu jobbar heltid på macken.
Eller så kan det vara då man har en 14timmars arbetsdag. Tror det eller ej.
Igår var en sådan dag!

kl 06.00 åkte jag från Piteå. Kort stopp i Luleå för att byta till firmabil och packa ner kamera osv. Sen åkte jag och Jonsson till Nikkaloukta. Ligger bortom Kiruna. Kebnekaise ligger där. Men berget skulle vi inte besöka. Inslaget som skulle göras handlade om älgar, och forskning kring dessa. Fast är inte älgarna som gör denna 14 timmars arbetsdag som en dag att minnas.
Åkte från luleå 7.00 och 4.5 timmar senare var i framme. Snackade lite med personerna som sponrades forskningsprojektet. Åt en mutlunch och sedan var det pressträff. SEN! Sen kom det som gjorde resan värd.
Vi skulle få vara med då dom satte en gps-sändare/sms-maskin på älgen. Och för att kunna vara med på detta så var vi tvungen ut i naturen där dom hade sövt en älg. Och för att ta oss dit så var vi tvugna att åka helikopter! Det var roligt! Och det som gjorde dagen till en dag att minnas. Första gången jag flög det. Efter märkningen på älgen så flög vi med dörren öppen för att kunna filma lite :)

Sen åkte vi hem. Redigerade inslaget i bilen. Tillbaka till Luleå. Tanka över det. kl 21.00 var jag klar där. Och 45min senare hemma i Piteå.

Inslaget, det ser ni på denna länk!
Och kom ihåg att läsa texten under bilden, det är påan till inslaget! Dvs det som programledaren säger innan det startar i sändningen.
http://www.tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/lulea?videoId=1.1555456


RSS 2.0